PETROV I PRGOMET

'Nećemo ići ni sa SDP-om ni s HDZ-om'

23.09.2015 u 14:39

Bionic
Reading

Nezavisna inicijativa Drage Prgometa, bivšeg člana HDZ-a, danas je pristupila platformi MOST – nezavisnih lista koju vodi Božo Petrov, metkovski gradonačelnik. Prgomet i Petrov istaknuli su kako neće poduprijeti ni HDZ ni SDP te kako ih iz tih stranaka nije ni kontaktirao te da je MOST danas jedina alternativa dvjema najvećim strankama i njihovim koalicijama

'Milanović je imao priliku pokazati što zna protekle četiri godine i on više ne zaslužuje voditi državu, a Karamarko bi slao vojsku na izbjegle ljude. On u svojoj koaliciji okuplja stranke u kojoj se neki zalažu za gej brakove, a drugi bi ukinuli zdravstveni odgoj u školama. To je u startu koalicija s greškom', kazao je Prgomet.

Dodali su da se zalažu za Hrvatsku bez žica i ograda u Europi kakvom je vidi Angela Merkel. Ističu da ne nude populizam jer njega, po njihovu mišljenju, nude oni koji nemaju odgovore na probleme, a to je prije svega ogroman državni aparat.

'Spremni smo na reformu javne uprave, smanjenje broja ministarstava, agencija, saborskih zastupnika, ali i na smanjenje broja županija, gradova i općina', naglasio je Prgomet i dodao da Hrvatska treba gospodarstvo osloboditi od poreza na investicije, ali i da ono treba biti socijalno pravedno i ekološki prihvatljivo.

Istaknuli su kako ova platforma obuhvaća ljude koji vole Hrvatsku i ne mrze nikoga, a Prgomet je objasnio zašto će na izbore izaći u prvoj izbornoj jedinici u Gradu Zagrebu.

'Nagovarali su me da izađem negdje drugdje gdje bi imao više šanse, ali ja u Zagrebu živim i tu ću biti na listi. Iako mi se čini da ćemo tu biti samo premijer Milanović i ja, a da će svi drugi otići. Ne bojim se sučeljavanja s njim.

Petrov je istaknuo kako je Prgomet pokazao karakter iako je bio u lagodnoj poziciji i mogao birati fotelju, ali je odabrao težu varijantu.

Riječ je o čovjeku koji ne radi ideološke podjele već se bavi ozbiljnim problemima koji muče ovu državu', kazao je Petrov usporedivši Prgometa s Aleksandrom Kolarić iz SDP-a.
'Mislim da je ovo početak jednog divnog prijateljstva', zaključio je Prgomet citatom iz kultnog filma 'Casablanca'.