HV U MISIJI

Ne uđemo li u NATO trebamo se povući iz Afganistana

20.02.2009 u 13:28

Bionic
Reading

Ne uđemo li u travnju u NATO, Hrvatska bi trebala povući svoje vojnike iz misije u Afganistanu, ocijenio je danas HSP-ov saborski zastupnik Danijel Srb

Srb je, na konferenciji za novinare u Saboru, hrvatske vlasti i diplomaciju pozvao na odlučniji odnos prema Sloveniji.

"Nakon prekjučerašnjeg zaključka slovenskog parlamenta, pitanje je možemo li Sloveniju i dalje smatrati prijateljskom državom", kazao je Srb.

Uvjeren je da se Hrvatska dosadašnjom blagom politikom prema Sloveniji dovela do sve oštrije retorike svih slovenskih vlada te da se time "dovela u slijepu ulicu iz koje nema povratka".

"Slovenski političari u predizbornoj kampanju su se natjecali tko će se gore odnositi prema Hrvatskoj, čime su stvorili masovnu histeriju oko odnosa s Hrvatskom", ocijenio je Srb.

Smatra da bi Hrvatska diplomacija, nakon neuspjeha dosadašnje politike odnosa sa Slovenijom, trebala naći nove modele i poduzeti sve moguće inicijative kojima bi izvršila pritisak na Sloveniju.

Iako drži da se Sloveniju više ne može smatrati prijateljskom državom, Srb je rekao da će podržati današnji zaključak saborskih klubova, kako bi se pokazalo jedinstvo Sabora u odnosu prema Sloveniji.