MINISTAR HAJDAŠ DONČIĆ

Ne počnu li radovi na Plesu, traži se novi koncesionar

14.07.2013 u 20:14

Bionic
Reading

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić u Dnevniku Nove TV najavio je da će se raspisati novi natječaj za koncesionara Zračne luke Zagreb ne ispuni li francuski investitor, tvrtka ZAIC, dogovorene uvjete i ne počne li na jesen gradnju

U ožujku ove godine najavljeno je da se novi terminal Zračne luke Zagreb treba početi graditi u rujnu ove godine, a kao očekivani rok dovršetka postavljen je travanj 2016. U Dnevniku Nove TV ministar Hajdaš Dončić kazao je da francuski investitor nije ispunio dogovorene uvjete i ne ispune li dogovoreno i omoguće početak gradnje u rujnu, bit će raspisan natječaj za novog koncesionara. Kako je rekao ministar Hajdaš Dončić, riječ je o projektu koji u prvoj fazi košta 190 milijuna eura.

Prije par dana, na stagnaciju projekta zračne luke Zagreb upozorio je i Darinko Kosor, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine. Upozorio je u otvorenom pismu Konzorciju ZAIC (Zagreb Airport International Company Limited) i Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, da nije ostvareno ništa od obaveza iz Ugovora o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb, koji su prije više od godinu dana potpisali Vlada i taj konzorcij.