LUKAVI TRGOVAC

Navodni ortoped po kućama tražio djecu

05.02.2009 u 12:21

Bionic
Reading

Po Lovreštini je kružio muškarac koji se predstavljao kao ortoped Franči Paro iz Rijeke te obilazio roditelje i uvjeravao ih da kupuju ortopedska pomagala za djecu. Prema riječima nekih roditelja, 'ortoped' nije uvijek bio ugodan, a nije im jasno na koji je način dolazio do adresa učenika, otkriva Novi list

'Ortoped' je, uz prethodnu telefonsku najavu direktorici Osnovne škole 'Joakim Rakovac' u Svetom Lovreču Greis Franković, došao u školu gdje je pregledao svu djecu, a nakon toga je danima obilazio kuće i nudio ortopedska pomagala i druge medicinske usluge roditeljima.

Neki roditelji su kupili pomagala i zadovoljni su, dok su neki ljutito odbijali ponude jer su osjetili pritisak i neprofesionalnost smatrajući da ortoped ne bi trebao nositi nalaze po kućama, pogotovo ne u večernjim satima te nagovarati, pa i tjerati ljude na kupnju.

Ravnateljica Franković objašnjava da je osoba koja se predstavljala kao ortoped bila u njihovoj školi prije pet godina i pregledala stopala svoj djeci. Kad je doznala da 'ortoped' obilazi kuće i gnjavi ljude sa svojim proizvodima, pokušala ga je nazvati i shvatila da brojevi telefona koje im je ostavio ne postoje.

Preplašena ravnateljica Franković slučaj je prijavila pazinskom Općinskom odvjetništvu. Najviše ju je naljutilo to što je koristio ime njihove škole i u to ime posjećivao obiteljske kuće.

U registru Hrvatske liječničke komore ne postoji registrirani ortoped Franči Par, a pregledom mape Rijeke utvrđeno je da Ulica Spinčići ne postoji.