ODGOVOR JOSIPOVIĆU

NATO: Hoće li Grabar Kitarović komentirati, nije naša stvar

22.08.2014 u 18:40

Bionic
Reading

U NATO-u ne vide ništa problematično u tome što je predsjednička kandidatkinja, ali i pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, Kolinda Grabar-Kitarović komentirala stanje u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i Oružanim snagama, čime su izravno demantirali predsjednika Ivu Josipovića koji je ustvrdio da bi, da sama ne odlazi, zbog komentiranja stanja u vojsci zemlje članice Grabar Kitarović sigurno dobila otkaz u Sjevernoatlantskom savezu

Na pitanje smiju li dužnosnici NATO-a komentirati stanje u oružanim snagama država članica, iz Službe za odnose s javnošću Sjevernoatlantskog saveza odgovaraju da je to pitanje u nadležnosti institucija zemalja članica. Što znači da ne postoji nikakva zabrana komentiranja i da Grabar-Kitarović zbog svojih riječi ne bi dobila otkaz.

Podsjetimo, vatrenu raspravu potaknula je izjava Kolinde Grabar Kitarović da je stanje u zrakoplovstvu više nego jadno i da su Oružane snage u potpunosti zapostavljene. Njezin komentar je izazvao žestoke reakcije predsjednika Josipovića i ministra obrane Ante Kotromanovića.