zrakoplovno-tehnički centar

Nastavlja se rasap stručnih kadrova u tvrtki koja servisira protupožarne avione, otkaz dao još jedan mehaničar za kanadere

11.08.2022 u 10:12

Bionic
Reading

Nakon što je jučer objavljeno da su dvojica radnika Zrakoplovno-tehničkog zavoda dali otkaze, danas se doznaje kako je isto učinio i treći radnik zavoda

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, još je jedan mehaničar u državnoj tvrtki koja servisira protupožarne letjelice odlučio napustiti tvrtku, a riječ je o limaru na kanaderu koji kao razlog navodno navodi da 'više ne želi biti dio svega'. Jučer je isti medij objavio kako su dvojica mehaničara, koji su s bolovanja odlazili raditi u inozemstvo, dala otkaze, a jedan od njih je za Novu TV poručio kako 'ne želi biti dio kaljuže' te je otvoreno prozvao svoje nadređene.

U situaciji kada tek pola protupožarne flote leti, po tri kanadera i air tractora, odlasci stručnih radnika mogu samo rezultirati daljnjim kašnjenjima u popravcima i remontima protupožarnih letjelica. Treba uzeti u obzir i kako ZTC radi i održavanje transportnih helikoptera Mi-8 i Mi-171, kao i borbenih aviona MiG-21, pa bi i u tom segmentu moglo doći do problema s kašnjenjem, što bi moglo rezultirati da određene letjelice nisu operativne kad budu potrebne.

  • +11
Zrakoplovno-tehnički centar Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

Mediji su u više navrata upozoravali kako je ovogodišnja protupožarna sezona najslabije pripremljena dosad te su ukazivali na mnoge probleme u ZTC-u, od toga da se unutar zavoda servisiraju privatni automobili zaposlenika, do toga da radnici usred protupožarne sezone uzimaju bolovanja i odlaze raditi u inozemstvo. Ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milan Plećaš, koji je po dužnosti ujedno i predsjednik Skupštine tvrtke, a ni Nadzorni odbor, do sada nisu učinili ništa kako bi se situacija u ZTC-u poboljšala, čak ni nakon višekratnog kašnjenja u servisu i problema s isporukom neispravnih aviona.

Izvor: Cropix / Autor: Maja Bišćan