primao mito?

Nastavlja se čistka: Uhićen istaknuti ruski general

14.05.2024 u 10:24

Bionic
Reading

Načelnik Uprave za personalne poslove ruskog ministarstva obrane Jurij Kuznjecov uhićen je zbog sumnje da je primio mito

'General-pukovnik Jurij Kuznjecov pritvoren je kao osumnjičenik za kazneno djelo', citirala je državna novinska agencija TASS izvor iz policijskih snaga, a prenosi Moscow Times. Izvor je dodao da je sud donio odluku o stavljanju Kuznjecova, koji vodi personalnu upravu ministarstva obrane, u istražni zatvor nakon policijske pretrage u njegovu domu i na radnom mjestu. Tijekom pretresa, kod Kuznjecova je pronađen novac u raznim valutama ukupne vrijednosti oko milijun dolara, kao i zlatnici, kolekcionarski satovi te luksuzni predmeti.

Njegovo navodno pritvaranje dolazi manje od mjesec dana nakon uhićenja zamjenika ministra obrane Timura Ivanova, saveznika svrgnutog ministra obrane Sergeja Šojgua, pod optužbama za podmićivanje. U nedjelju je predsjednik Vladimir Putin zamijenio dugogodišnjeg ministra obrane bivšim prvim zamjenikom premijera Andrejom Belousovom.

Prema izvorima na koje se poziva TASS, slučaj protiv Kuznjecova nadzire glavna vojna istražna uprava ruskog Istražnog odbora, koja istražuje velike zločine. Drugi mediji pišu da je Kuznjecov između 2021. i 2023., kada je bio na čelu Osme uprave Glavnog stožera, primio mito u velikom iznosu od jednog poduzetnika da bi 'obavio određene radnje u njegovu korist'.