SANADER NAJAVLJUJE TUŽBU

'Nastavak kampanje koju protiv mene vodi EPH!'

Bahati Sanader

Bahati Sanader

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Igor Sambolec

Bivši premijer i počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader odbacio je danas navode novinara EPH Gordana Malića iznesene u HTV-ovoj emisiji 'Otvoreno' da je od Hypo-Alpe-Adria Banke dobio proviziju za posredovanje u poslu, ustvrdivši da se radi o nedemokratskom, neprofesionalnom i huškačkom scenariju i 'prljavom poslu', te najavljujući preispitivanje moguće tužbe.

'S gnušanjem odbacujem navode novinara EPH Gordana Malića iznesene u dosad neviđenom, nedemokratskom, neprofesionalnom i huškačkom scenariju u emisiji Otvoreno. To je nastavak kampanje koju EPH već neko vrijeme vodi protiv mene i HDZ-a unoseći razdor u stranku putem difamacija i kleveta', stoji u priopćenju što ga je Sanader uputio HRT-u i drugim medijima, a u kojem najavljuje kako će od odvjetnika tražiti 'da se ispita moguća tužba'.

Sanader je pozvao vijeće HRT-a i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) da se očituju o tom slučaju u kojem se, kako navodi, nije dalo prilike da onaj o kome se govori iznese svoje mišljenje.

'U toj je emisiji, nadalje, prijeđena svaka normalna granica', ocjenjuje Sanader osvrćući se na dokument kojega je Malić predstavio u emisiji, a koji potvrđuje navodno Sanaderovo dobivanje provizije.

Malić je u 'Otvorenom' predstavio dokumente prema kojima je financijska direktorica Globus grupe u vlasništvu Miroslava Kutle ispričala DORH-u da je Sanader dobio 800 tisuća ondašnjih njemačkih maraka za posredovanje u kreditiranju.

'Nije riječ ni o kakvom novom dokumentu, nego o bezvrijednom papiru koji kruži Hrvatskom već desetak godina i koji je već bio demantiran u 'Feralu' od strane Ante Nobila, ondašnjeg odvjetnika Miroslava Kutle. Isto tako je i DORH te tobožnje dokaze o tobožnjoj mojoj proviziji davno odbacio', navodi se u priopćenju.

Sanader dodaje kako to podsjeća i na 'onu stupidnu klevetu koja se iz istih krugova pojavila prije izbora 2007.', o tome da su on i HDZ 'sakrili 20 tona zlata', a što je DORH, naglašava, također odbacio.

'Novinar EPH Malić i voditeljica Otvorenog služili su se relativizirajućim izrazima, znajući da iznose klevete, što je još jedan dokaz da su bili svjesni u koji se prljavi posao upustili', zaključuje Sanader.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi