prekršajni sud

Nasilniku iz Viškova 15 dana zatvora zbog napada na djevojku

31.12.2018 u 16:09

Bionic
Reading

Dvadesetšestogodišnjem Š. L., koji je u kafiću u Viškovu bio drzak i nepristojan prema skupini djevojaka, a 19-godišnjakinju je gurao i lakše ozlijedio, u ponedjeljak je na riječkom Prekršajnom sudu izrečena nepravomoćna presuda od 15 dana zatvora

Također je dužan platiti 500 kuna sudskih troškova, doznaje se sa suda.

Vrijeđanje i ozljeđivanje djevojke dogodilo se u petak u ranim jutarnjim satima, a mladića je policija privela nakon cjelodnevne potrage istoga dana navečer.

Kako je naveo sudac Željko Kurjega, tijekom rasprave ispitano je šest svjedoka, a Š.L. je, prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, kažnjen za osobito drsko i nepristojno ponašanje te ostaje u desetodnevnom u pritvoru, koji mu je ranije određen.

Nakon isteka pritvora bit će donesena odluka o ukidanju ili daljnjem zadržavanju, a 26-godišnjak, nakon što primi presudu, ima pravo žalbe.

Prema policijskom izvješću, Š.L. je 28. prosinca rano ujutro remetio javni red i mir u i ispred ugostiteljskog objekta u Viškovu te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri djevojke, hrvatske državljanke, u dobi od 19 do 23 godine.

Tijekom istrage utvrđeno je da je jednu od djevojaka vrijeđao, gurao i tjelesno ozlijedio te se udaljio s mjesta događaja.

Djevojci je pružena liječnička pomoć u riječkoj bolnici, utvrđeno je da je lakše ozlijeđena, a počinitelja su policijski službenici istog dana, nakon cjelodnevne potrage, pronašli i priveli.