OSUĐEN NA MJESEC DANA ZATVORA

Nasilni Kerumov vijećnik pola godine ne smije se približiti obitelji i stanu

09.05.2018 u 09:06

Bionic
Reading

Damir Ćosić Roda, 61-godišnji županijski vijećnik Kerumove Hrvatske građanske stranke i predsjednik Gradskog kotara Sućidar u Splitu, zbog obiteljskog nasilja osuđen je na 30 dana zatvora. Kako doznaje tportal, pored toga izrečena mu je šestomjesečna zabrana pristupa žrtvama, supruzi i sinu, te šestomjesečna mjera udaljavanja iz obiteljskog stana

Ćosić je u pritvoru završio još 19. travnja oko ponoći, kada je policija dobila dojavu o obiteljskom nasilju u stanu u Vukovarskoj ulici i ondje ga zatekla vidno alkoholiziranog, te utvrdila da je vrijeđao i fizički napao 52-godišnju suprugu. U sukob se bio umiješao i 21-godišnji sin, pa je i njega napao, a dodatno i prijetio.

Početnu mjeru sedmodnevnog zadržavanja u zatvoru sutkinja splitskog Prekršajnog suda naknadno je produžila za još 15 dana, pa se nasilni Roda ondje još uvijek nalazi i očekuje se da će biti pušten ovog tjedna. Presuda je nepravomoćna i ostatak kazne do mjesec dana odslužit će ukoliko se ne usvoji njegova žalba na višem sudu.

Njegov stranački šef Željko Kerum preko medija se već odrekao riječima da je 'ukoliko se optužbe dokažu, za njega mrtav'. Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara promptno ga je smijenio iz nadzornog odbora gradske tvrtke Split parking.