splitsko-dalmatinska županija

Vijećnik u pritvoru zbog obiteljskog nasilja; Kerum: Ako je to istina, on je za mene mrtav

26.04.2018 u 12:45

Bionic
Reading

Damir Ćosić Roda, 61-godišnji vijećnik Hrvatske građanske stranke (HGS) u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije i predsjednik splitskog gradskog kotara Sućidar, zbog obiteljskog nasilja sedam je dana proveo u pritvoru, a u četvrtak bi trebao biti pušten da se brani sa slobode

"Ćosić se nalazi na sedmodnevnom zadržavanju od 19. travnja i taj mu rok istječe danas te će biti pušten", rekao je Hini glasnogovornik splitskog Prekršajnog suda Stipe Roso.

Nakon puštanja iz sedmodnevnog pritvora, dodao je Roso, Prekršajni sud nastavit će svoje aktivnosti u ovom postupku te u roku od 30 dana od zadnje radnje po prekršajnoj prijavi donijeti odluku.

Slobodna Dalmacija piše da su im iz splitske policije potvrdili kako su 19. travnja oko ponoći dobili dojavu o obiteljskom nasilju u stanu u Vukovarskoj ulici, gdje su po dolasku zatekli muškarca u vidno alkoholiziranom stanju, za kojega je utvrđeno da je vrijeđao, a potom i fizički napao svoju 52-godišnju suprugu.

U sukob se, navodi taj list, umiješao i 21-godišnji sin kako bi obranio majku, no Damir Ćosić Roda je navodno i njega napao te prijetio članovima obitelji.

U Slobodnoj Dalmaciji kažu i kako će se on nakon izlaska iz pritvora vratiti u obiteljski stan, jer u njegovu slučaju još nije donesena nikakva presuda, niti mu je određena bilo kakva mjera zabrane približavanja članovima obitelji.

  • +9
Konstituiranje splitsko-dalmatinske Županijske skupštine Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Čikotić

Predsjednik HGS) Željko Kerum je novinarima izjavio kako, ako je točno da je Ćosić počinio obiteljsko nasilje, onda više nije član HGS-a.

"On je za mene mrtav", kazao je Kerum.