Napeto u BAUEROVOJ

[FOTO/VIDEO] Žena se zabarikadirala u stanu u zgradi u centru Zagreba, na prozoru natpis: U stanu su bombe; specijalci ju izveli iz zgrade

05.03.2021 u 12:33

Bionic
Reading

U centru Zagreba trajala je policijska akcija te je uspješno okončana. Naime žena se zatvorila u stan u Bauerovoj ulici i prijetila bombom, ali su pripadnici specijalne policije upali u njega i odveli ju

Kako donosi 24 sata, policija kaže da su dobili dojavu o mogućoj osobi koja se želi samoozlijediti, a tvrde da joj je najvjerojatnije potrebna medicinska pomoć. Osoba je na prozor stavila natpis 'U stanu su bombe'.

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji

'U zgradu su ušle dvije antiterorističke jedinice, teško su naoružani. Stigli su sa psima. Na terenu je najmanje 10 vozila i sve je puno policije. Došla je i plinara, a snajperisti su otišli sa stražnje strane. Ne znam što se događa, ali očito je ozbiljno', javio je čitatelj iz Bauerove ulice u Zagrebu.

  • +17
Opsadno stanje u zgradi u kojoj živi bivša predsjednica Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović, koja živi u istom ulazu, nije bila u stanu u tom trenutku jer je volontirala u Petrinji. U stanu nije bila ni njena obitelj.

Iz PU zagrebačke potvrdili su za Telegram da su nešto prije 11 sati dobili dojavu iz Bauerove ulice da jedna osoba prijeti samoozljeđivanjem.

Nakon nekog vremena deset specijalaca izašlo je iz zgrade. Djelatnici hitne pomoći uveli su ženu u vozilo.

Ne ustručavajte se tražiti pomoć

  • Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01/2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata. U Centar za krizna stanja pri KBC-u Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

  • Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete, nazovite na besplatni broj 116-111.
A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 sati.

  • Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA udruga je koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana. Nazovite na broj: 01/4828-888 radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr.