DVOJICA MUŠKARACA

Napadači na makarskog taksista prijavljeni za razbojstvo sa smrtnom posljedicom

19.03.2020 u 15:35

Bionic
Reading

Zbog razbojstva sa smrtnom posljedicom splitska policija kazneno je prijavila dvojicu muškaraca - državljanina Srbije i Hrvatske koji su u utorak opljačkali makarskog taksista Jozu Čurića (66) nanijevši mu teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na putu za bolnicu.

Kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Hrvatske i 40-godišnjim državljaninom Srbije dovršili su policajci iz postaje u Makarskoj i njihove kolege iz službe općeg kriminaliteta.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 17. ožujka zajedno i po prethodnom dogovoru 66-godišnjaku lažno predočili činjenicu o promjeni i razmjeni novčanih sredstava te ga naveli da dođe u objekt u izgradnji u Makarskoj.

Tom prilikom su mu nanijeli tjelesne ozlijede i od njega otuđili i protupravno prisvojili novac nakon čega su se udaljili, a oštećeni se nakon zadobivenih ozljeda s mjesta događaja uputio do mjesta u neposrednoj blizini gdje je mu je pozlilo te je tijekom pružanja liječničke pomoći preminuo", istaknula je Sanja Nazlić iz splitske policije.

U policiji dodaju da su osumnjičenici podijelili otuđeni novac koji je kod njih pronađen i oduzet. Prema neslužbenim informacijama Čuriću su uzeli 200.000 kuna i 10.000 eura.

Srbijanski državljanin uhićen je prilikom prelaska granice, dok je njegov suradnik pronađen i uhićen na području Policijske uprave šibensko-kninske.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja obojica su dovedeni policijskom pritvorskom nadzorniku.