USKORO PRESUDA ZA ZLOČIN NA MARJANU

'Nakon pokušaja gušenja Seleni je presječen gotovo čitav vrat'

23.07.2013 u 14:37

Bionic
Reading

Svjedočenjem sudsko-medicinske vještakinje Marije Definis-Gojanović danas je na splitskom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Ediju Mišiću (28) koji se tereti za brutalno ubojstvo meksičke turistkinje Selene Macedo Graciano u kolovozu prošle godine na Marjanu

Vještakinja Definis-Gojanović provela je obdukciju tijela Selene Macedo Graciano na Zavodu za sudsku medicinu KBC Split, te na upit zamjenice županijskog državnog odvjetništva rekla da protek vremena od dana ubojstva do pronalaska mrtvog tijela može utjecati na truležne promjene.

'Jasno je da vrijeme utječe na utvrđivanje vanjskih i unutarnjih ozljeda', kazala je vještakinja napomenuvši da je stoga i bila smanjena i mogućnost pronalaženja drugih ozljeda.

Žrtvi je, prema svjedočenju vještakinje, nožem presječen gotovo čitav vrat, a na tijelu su pronađeni i krvni podljevi mišića vrata te ozljede, odnosno oguljotine na nogama koje je zadobila dok je još bila živa. Podljevi na vratu upućuju na mogućnost gušenja stiskanjem vrata rukama.

Vještakinja Definis-Gojanović dodala je da joj je to u 20 godina karijere najdrastičniji slučaj.

Selene Macedo Graciano ubijena je 22. kolovoza 2012. godine na Marjanu kada ju je, prema optužnici, Mišić u šumi presreo i okrutno je ubio. Prvo ju je zaskočio dok je šetala šumom, potom joj vezao usta i ruke te je odnio do zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim nožem zarezao po vratu. Djevojka je iskrvarila, a tijelo je prekrio zemljom, granjem i kamenjem. Spasitelji su je pronašli tek trećeg dana nakon nestanka.

U dosadašnjim raspravama saslušani su brat ubijene Meksikanke Emmanuel, otac i brat optuženog Mišića, policijski službenik koji je obavio očevid na mjestu pronalaska ubijene turistkinje, sudski vještaci za neurologiju i psihijatriju, te vještak balističar iz Centra za forenzička vještaćenja 'Ivan Vučetić' iz Zagreba.

Mišić je i dalje u pritvoru zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela te zbog posebno teških okolnosti u kojima je djelo počinjeno.

Suđenje se nastavlja sutra, a presuda bi mogla biti donesena uskoro.