'daj pet'

Nakon opomene pred otkaz nastavnici, Uskok pokrenuo istragu oko afere vezane uz intervencije Sanje Musić Milanović

26.08.2022 u 09:52

Bionic
Reading

Policija po nalogu Uskoka provodi izvide u aferi Daj pet, piše u petak Jutarnji list, navodeći da su im iz MUP-a odgovorili da je postupanje, sukladno Zakonu o kaznenom postupku, tajno te nisu u mogućnosti dostaviti detaljnije informacije

A afera vezana uz intervencije Sanje Musić Milanović i mijenjanje četvorki sinu predsjednika Zorana Milanovića u petice jučer je dobila nastavak.

Ravnateljica škole Zdravka Martinić-Jerčić uručila je opomenu pred otkaz nastavnici matematike koja je javno izjavila da je nakon nastavne godine pod pritiskom ravnateljice promijenila zaključne ocjene za sedmoro učenika, među kojima i mlađem sinu Sanje Musić Milanović i Zorana Milanovića.

Opomena pred otkaz, nastavnici predana u srijedu, izazvala je niz negativnih reakcija zaposlenika škole i šireg kruga prosvjetara.

Kako je početkom srpnja prvi pisao Jutarnji, do promjene ocjena došlo je nakon što je predsjednikova supruga nakon završetka nastave poslala e-mail ravnateljici u kojem se žalila na rad profesorice matematike.

Potom su mladom Milanoviću prepravljene dvije ocjene, iz latinskog i matematike, tako da je nastavnu godinu završio s prosjekom 5.0. Iako je nastavnica u intervjuu Telegramu izričito izjavila da je ocjene promijenila pod pritiskom i uz strah od posljedica, ravnateljica gimnazije ustvrdila je tada suprotno: "Nisam je tražila da podiže ocjene, blati me braneći svoje propuste".

Na temelju kojih nepravilnosti u radu je nastavnici izrečena opomena pred otkaz, ravnateljica Martinić-Jerčić dosad nije objasnila, unatoč upitima. Iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, čiji je sindikalni povjerenik prisustvovao sastanku nastavnice i ravnateljice, potvrđuju da se mlada nastavnica u jeku afere učlanila u sindikat, piše novinarka Jutarnjeg lista Mirela Lilek.