vrijedan 18,4 milijuna kuna

Nakon obnove zgrade gradskog bazena Dubrovnik dobiva i Muzej vaterpola

02.08.2019 u 13:29

Bionic
Reading

Ugovor o izvođenju radova na obnovi gradskog bazena, vrijedan 18,4 milijuna kuna, potpisali su u petak u Dubrovniku gradonačelnik Mato Franković te Antonio Deranja u ime tvrtke Texo Molior kao izvođača radova, a nakon obnove u zgradi će biti smješten i Muzej vaterpola

Gradonačelnik Franković rekao je kako će muzej objediniti cijelu povijest dubrovačkog vaterpola i biti nova turistička atrakcija.

'Zgrada posljednjih trideset godina izgleda kao ruglo usred grada, a po obnovi bi trebala biti pravi pokazatelj značaja vaterpola i plivanja za Dubrovnik. Uz to, dobit ćemo hostel, klupske prostorije za Vaterpolski klub Jug s trofejnom dvoranom i klupskim kafićem, prostori za Plivački klub Jug i ostale udruge, kao i polivalentne prostorije kojima će upravljati Javna ustanova Sportski objekti', najavio je.

Franković navodi i kako se ulaganje u obnovu zgrade bazena, koja bi trebala trajati 15 mjeseci, ostvaruje zahvaljujući uređenim odnosima Grada s tvrtkom Excelsa Nekretnine.

'Ove godine sav prihod od žičare ulažemo u razvoj sportske infrastrukture. Vjerujem da će i obitelj Lukšić biti zadovoljna viđenim, jer će znati gdje se ulažu novci koje je Grad toliko godina očekivao i konačno dočekao', zaključio je gradonačelnik.