od 1. kolovoza

Dvanaest vozača ZET-a stiže u pomoć dubrovačkom Libertasu

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.07.2019 13:39
  • Objavljeno 26.07.2019 u 13:39
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković potvrdio je u petak u Dubrovniku kako će od 1. kolovoza dvanaest vozača ZET-a biti na dvomjesečnoj ispomoći u dubrovačkom javnom prijevozniku Libertas, čijih je 27 vozača na bolovanju ili porodiljnom dopustu, zbog čega su neke gradske linije ukinute vikendom i blagdanima

Franković je rekao kako je nedostatak vozača onemogućio normalan rad javnoga gradskog prijevoznika pa je ZET-u poslan zahtjev za privremen prelazak vozača. 'Suradnja dva javna poduzeća je moguća po zakonu, a ZET je odgovorio pozitivno', rekao je Franković dodavši kako je o svemu razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i s direktoricom ZET-a.

Objasnio je kako je smještaj vozačima osigurala tvrtka Libertas i to u dormitoriju obnovljenoga Državnog arhiva u Dubrovniku, dok će im hrana biti osigurana u Hotelu Gruž, čiju uslugu prehrane inače koristi dubrovačka policija.

Pozvao je djelatnike koji mogu prekinuti porodiljni dopust da pomognu kolegama u tvrtci. 'Njihov povratak bio bi nam iznimno važan tijekom turističke sezone', naglasio je Franković i dodao kako će Libertas zimu puno lakše odraditi s manjim brojem vozača.

Franković je istaknuo kako su predstavnici sindikata prije osam mjeseci najavili da će u ljetnim mjesecima otvarati bolovanja te ocijenio kako je teško reći je li netko zaista bolestan.

'Znamo da neki djelatnici Libertasa stvarno imaju ozbiljne zdravstvene probleme i želimo im što brže ozdravljenje', rekao je dodavši kako ne može ulaziti u svaki slučaj. Naglasio je kako su usvojeni svi zahtjevi dva sindikata u tvrtci Libertas.

'Poboljšali smo materijalna prava, a rješavamo dugove iz prošlosti. Prije svega prekovremene sate koji se godinama nisu rješavali. Vozačima ćemo plaće povećati u drugom dijelu 2020. godine, kad provedemo potpuni preustroj voznoga reda i poslovanja tvrtke', rekao je Franković.

Franković smatra da tvrtka Libertas može dobro poslovati, osobito u 2020. godini s komercijalnom djelatnosti prijevoza gostiju s kruzera do povijesne jezgre. 'U Libertasu se radi predano, ali se brojni problemi iz prošlosti ne mogu riješiti preko noći. Razumijem da bi zaposlenici htjeli sve i odmah, ali nisam davao nikakva lažna obećanja. Sve što smo obećali smo i ispunili', rekao je Franković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!