nevrijeme

Nakon Našica, na red došla i Županja: Ulice su pod vodom kao u Veneciji

19.07.2021 u 22:14

Bionic
Reading

Jaka kiša koja je u ponedjeljak navečer pala na području grada Županje prouzročila je velike probleme žiteljima toga vukovarsko-srijemskog grada jer je voda prodrla u pojedine obiteljske kuće ali i poplavila dijelove gradskih prometnica

Kao što se vidi po fotografijama koje su Županjci objavili na Facebook stranici HR vrijeme, ulice su kompletno prekrivene vodom.

Kiša je opet počela padati iza 21 sat na području Županje uzrokovavši nove probleme, javlja Hrvatski radio Županja.

Na terenu su sve raspoložive snage JVP Grada Županja i tvrtke Komunalac i pokušavaju, po dojavama građana, ispumpati vodu iz kuća u koje je ušla zbog prekomjerne količine oborina u vrlo kratkom razdoblju.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Županja Mladen Dogan kaže da problema ima u svim dijelovima grada, ali i u susjednim Bošnjacima.

Grad su obišli članovi stožera kao i gradonačelnik Damir Juzbašić, a o situaciji na području Županje razgovara se i sa županijskim stožerom civilne zaštite.

Pred Županjcima je neizvjesna i teška noć, kiša ne prestaje padati.

Jaka kiša počela je padati iza 18 sati, a pljusak je bio toliko jak da odvodi nisu uspjeli primiti tako veliku količinu vode koje je u vrlo kratkom vremenu palo na nekim mjestima i do 144 litre po četvornom metru.

Podsjetimo, snažno nevrijeme pouzročilo je u istočnom dijelu Vukovarsko-srijemske županije najviše štete na poljorivrednim usjevima koji su, na nekim površinama, stradali u potpunosti, a načelnica Općine Lovas Tanja Cirba najavila je da će zatražiti proglašenje stanja elementarne nepogode.

Nakon što je snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i ledom u nedjelju navečer pogodilo istočni dio Vukovarsko-srijemske županije, načelnica Općine Lovas Tanja Cirba izjavila je u ponedjeljak za Hinu kako na području Opatovca nema poljopriedne kulture koja nje stradala.

Posvjedočila je da joj se danas javio jedan ovdašnji poljoprivrednik koji pod kukuruzom ima 13 hektara istopostotnu štetu na usjevu, istaknuvši kako sam Lovas nije toliko stradao koliko susjedni Opatovac.

"Najgore je prošao kukuruz koji je od siline vjetra polegao i on se više neće dignuti. Štete na suncokretu su djelomične, a stradali su i voćnjaci sa šljivom te vinogradi", rekla je Cirba. Napomenula je kako je nevrijeme najviše zahvatilo područje Opatovca, te Mohova i Bapske na iločkom području rekavši da su na tim područjima i štete najveće.

Podsjetila je da je u posljednja dva do tri dana u Lovasu palo više od 110 litara kiše po četvornom metru.

"Ono što nije oborio vjetar, stradalo je od leda, a najviše kukuruz koji je stradao gotovo u cijelosti", izjavila je Tanja Cirba.

Najavila je da će, najvjerojatnije već sutra, čim prikupi podatke s terena, od župana Vukovarsko-srijemske županije zatražiti proglašenje stanja elementarne nepogode za područje Općine Lovas.