podrhtavanje se ne smiruje

Nakon dva jutrošnja, novi potres zatresao područje na granici Albanije i Crne Gore

  • Autor: V. Mo.
  • Zadnja izmjena 15.09.2021 14:48
  • Objavljeno 15.09.2021 u 14:40
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: montaža/Neven Bučević/tportal

Novi potres zatresao je u srijedu poslijepodne Albaniju i Crnu Goru, nakon što su isto područje pogodila dva potresa u jutarnjim satima

Prema podacima EMSC-a, potres magnitude 4,3 (prva procjena bila je 4,7) po Richteru pogodio je u 14.26 sati područje na granici između Albanije i Crne Gore. Epicentar mu je bio na dubini od deset kilometara, 11 kilometara sjeveroistočno od Koplika u Albaniji i 27 kilometara istočno-jugoistočno od glavnog grada Crne Gore Podgorice.

Podsjetimo, dva potresa manje jačine pogodila su u srijedu rano ujutro isto područje. Jačina prvog potresa u epicentru, koji se dogodio u 4 sata i 19 minuta, iznosila je 4,1 stupnja Richterove ljestvice, a drugog koji se osjetio desetak minuta kasnije iznosila je 3,4 stupnja po Richteru.

Iako je epicentar bio s albanske strane granice, potres se snažno osjetio u Podgorici koja je udaljena 20-ak kilometara od epicentra. Crnogorski seizmolozi priopćili su da potresi nisu mogli izazvati materijalnu štetu. Albaniju je krajem studenog 2019. pogodio potres jačine 6,4 stupnja po Richteru u kojemu je stradalo 50 osoba.

  • +17
  • +14

Ilustrativna fotogalerija / Majske poljane mjesec dana nakon potresa

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić