KAŽE GRADONAČELNIK BANDIĆ

Najveći problem Zagreba su - grafiti?!

04.09.2012 u 10:08

Bionic
Reading

Najveći problem Zagreba su grafiti, ustvrdio je jutros zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostujući na Anteni Zagreb, naglašavajući da je hrvatska metropola šesti grad u svijetu po uređenosti, a zaustavljanjem 'urbane gerile' kazao je, dogurali bi znatno više. Neuspjeh borbe s grafitima Bandić je nazvao svojim porazom

Rađe gradonačelnik nego predsjednik države

Zapitan koju bi funkciju radije obnašao - bio pet puta gradonačelnik Zagreba ili samo jednom predsjednik države, u čiju je utrku išao na posljednjim izborima te u drugom krugu izgubio od aktualnog predsjednika Josipovića, nakon dulje stanke - Bandić je ustvrdio - ono prvo, odnosno gradonačelnik Zagreba.

'Nismo se uspjeli obračunati s grafitima, oštećuju se fasade, a najbolje su im one koje su nove', dijagnosticirao je prvi čovjek Zagreba. Istaknuo je i kako je na potezu od Branimirove ulice do Rementinca bilo postavljeno i nekoliko panoa za ispisivanje grafita, ali koje su u velikom luku grafiteri - zaobišli i vratili se poznatoj uličnoj tradiciji.

'Instalirali smo 240 kamera u gradu, a vjerujem da ćemo uz pomoć komunalnih redara i tome doskočiti', najavio je zagrebački gradonačelnik u jutarnjem radio showu. Ujedno je poručio kako pred hrvatskom metropolom leži povijesni infrastrukturni projekt - spajanje Branimirove ulice, o čemu, naglasio je, sanja godinama.'U narednim tjednima krenut ćemo u završnu fazu, preostalih 300 metara proboja te vjerujem da ćemo projekt kojega nikada Zagreb nije imao, dovesti pred ostvarenje', pojasnio je.

Jakuševec će se riješiti zavlada li razum na obje strane

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se i na (de)blokadu Jakuševca, kao i aktualna zbivanja koja su od 22. kolovoza poprilično unijela nemir u Zagreb zbog problema odvoza smeća na odlagalište koje od konca 2010. godine nema uporabnu dozvolu, kao i o neisplati eko-renti stanovnicima okolnih naselja, koji su zatražili svojevrsna obeštećenja za život uz smeće, uz ostalo i legalizaciju ilegalno sagrađenih tamošnjih objekata.

'8 milijuna kubnih metara zbrinuto je u 50 godina na Jakuševcu, a u trinaestoj godini od kada sam na čelu grada napravili smo najmoderniju sanaciju, ekološku rentu smo isplaćivali do ove godine, do zatvaranja 2018. godine također ćemo naći zakonski okvir da se to nastavi, uvjeravao je gradonačelnik ističući kako se i u narednim godinama mirno može voziti smeće na odlagalište, piše Večernji list


Podsjetio je kako je žiteljima digao standard življenja u naselju, te zamolio za strpljenje dok se ne nađe obostrano prihvatljivo rješenje. 'Jakuševec neće riješiti nikakve afere već razum na obje strane', prognozirao je. Od komunalnih novosti, Bandić je najavio uvođenje bežičnog interneta diljem Zagreba.'Naselje Jelkovec Sopnica je pod bežičnim internetom, a sigurno će se isto dogoditi i ostalim gradskim naseljima, napose središtu grada', najavio je gradonačelnik.