50 najboljih

Najbolji osječki maturanti od Grada dobili vaučere za vozački

01.07.2022 u 09:42

Bionic
Reading

Kako bi poticao izvrsnost među učenicima srednjih škola, Grad Osijek ove je godine nagradio 50 najboljih maturanata plaćenim vozačkim ispitom, piše u petak Večernji list

Vrijednosnice, koje će moći iskoristiti u osječkim autoškolama po vlastitom izboru, uručio im je gradonačelnik Ivan Radić. Iz gradskog je proračuna za to izdvojeno 375 tisuća kuna.

'Velika većina tih maturanata nastavit će i svoje školovanje u fakultetskim klupama na našem sveučilištu. Ovdje ćemo ih također pratiti jer i tu imamo svoj program stipendiranja izvrsnosti i nadam se da ćemo na ovaj način potaknuti i buduće maturante da budu što bolji u svojim uspjesima i izvannastavnim aktivnostima', poručio je gradonačelnik Radić.

Na popisu najboljih jest i ime Marka Zirojevića, maturanta Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn. 'Ovo je nevjerojatno rasterećenje za roditeljski proračun. Vjerojatno odmah nakon škole ne bih išao na vozački tako da je ovo promijenilo sve planove koje smo imali', kazao je maturant.

Vozački ispit na poklon dobili su i blizanci Borna te Lorena Topalović. Oboje su najbolji u svojim školama; on u Elektrotehničkoj, a ona u Ugostiteljsko-turističkoj.

'Međusobno su si velika potpora u učenju, iako su u različitim školama, a zajedno će i na vozački ispit. Odlično su nam došli vaučeri jer ne bismo im mogli oboma odmah priuštiti polaganje vozačkog', rekla je njihova majka Jadranka, prenosi Večernji list.