U DRUŠTVU PREDSJEDNICE

Nadbiskup pecnuo Milanovića: Te prehlade se moraju brzo izliječiti

10.08.2015 u 15:30

Bionic
Reading

Seriju splitskih sastanaka, u kojima je nakon šetnje gradom, kave na Rivi i spize na Pazaru primila župana, rektora Sveučilišta i nadbiskupa, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zaključila je sastankom s gradonačelnikom Ivom Baldasarom

Iako joj je domaćin i vodič po gradu cijelo vrijeme bio HDZ-ov župan Zlatko Ževrnja, predsjednica se na ljubaznom dočeku kurtoazno zahvalila i gradonačelniku. 'Drago mi je čuti da grad ima 18 posto turista više nego lani i da se povećavaju prihodi, ali ne može se živjeti samo od turizma i zbog toga treba razvijati infrastrukturu i druge projekte', poučila je Baldasara.

Posebno je naglasila razvoj jadranskih luka koje bi nakon otvaranja novog Sueskog kanala zajednički trebale povećati promet i postajati protuteža atlantskim lukama pa pozvala Vladu da donese strategiju dugoročnog razvoja.

Novinari su predsjednicu ponovno zamolili da komentira zviždanje vladajućim političarima na proslavi Oluje i Sinjskoj alki pa je kazala da bi voljela da toga ne bude. 'Svatko ima pravo na kritiku i svoje mišljenje, ali događaji kao što su Knin trebali bi proći dostojanstveno, kako to obilježavaju pobjednici. U tim danima moramo pokazati zajedništvo i možda se suzdržati od iskazivanja takve kritike', dodala je.

Kazala je i da nije istina kako je najavila dolazak na Thompsonov koncert u Kninu, a ionako na njega ne bi došla 'zbog posla koji radi oko Tomislava Salopeka'. Na istom koncertu, podsjetimo, viđeni su njezin suprug Jakov Kitarović i šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Kninske i sinjske svečanosti pozvanim se osjetio komentirati i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. 'Neki su bili radosni, neki manje radosni, pa u tom smislu neke prehlade koje su se pojavile trebaju se što prije izliječiti', kazao je aludiravši na nedolazak Zorana Milanovića na Alku zbog viroze.

'Kao nadbiskupa i vjernika boli me razjedinjenost, pa i ovim putem apeliram na sugrađane, posebno vjernike, da se ponašaju u duhu događaja i da ne bude zvižduka. Premda, oni su sve tiši, ali ja bih volio da ih nema uopće', dodao je Barišić.

Premijerove 'lakše zdravstvene tegobe' komentirao je i SDP-ov gradonačelnik Ivo Baldasar, no sa smiješkom na licu i bez velike zabrinutosti.

'Mislim da je imao ljetnu virozu. Ništa specijalno, ali te ljetne viroze znaju biti neugodne', objasnio je Baldasar.