tvrdi anušić

Načelnik prijavljen za seksualno uznemiravanje izišao iz HDZ-a jer 'nije želio biti teret stranci'

02.06.2023 u 16:26

Bionic
Reading

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i župan Ivan Anušić izjavio je u petak kako je načelnik baranjske općine Popovac Zoran Kontak, kojeg je, po medijskim napisima, 34-godišnjakinja prijavila za seksualno uznemiravanje, izišao iz stranke, ne želeći joj biti teret

Nakon svečane sjednice Županijske skupštine, u povodu dana Osječko-baranjske županije, Anušić je na novinarski upit je li se u stranci raspravljalo o ovom slučaju, kazao kako je telefonski razgovarao s Kontakom o situaciji koja se dogodila.

Rekao je da će svoju nedužnost Zoran Kontak braniti i obraniti na sudu; a do tada je izišao iz članstva HDZ-a, ne želeći biti teret općinskoj, županijskoj, a niti nacionalnoj organizaciji stranke, istaknuo je Anušić.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Popovac i općinski načelnik Zoran Kontak u petak je na vlastiti zahtjev od Županijskog odbora HDZ-a Osječko- baranjske županije zatražio ispis iz članstva. S današnjim danom Zoran Kontak više nije predsjednik općinskog HDZ-a i brisan je iz članstva, potvrdili su ranije danas iz HDZ-a.

Prema medijskim napisima načelnika Kontaka je za seksualno uznemiravanje prijavila 34-godišnjakinja, koja je u toj općini bila zaposlena na javnim radovima. Navela je da se to dogodio potkraj svibnja u zgradi ove baranjske općine.