ispovijest 34-godišnjakinje

HDZ-ov načelnik općine prijavljen za pokušaj seksualnog zlostavljanja na poslu

01.06.2023 u 21:47

Bionic
Reading

HDZ-ova načelnika baranjske Općine Popovac 34-godišnja djelatnica na javnim radovima općine prijavila je za pokušaj seksualnog zlostavljanja. Žena koja ga je prijavila pristala je za Novu TV ispričati što se dogodilo

'Počela sam raditi svoj posao. Nakon nekih sat vremena ugledala sam načelnika. Rekao je: 'Dođi, trebaš nešto da pomogneš.' Otključao je vrata. Ušli smo unutra. On je zaključao vrata. Ja sam već tada bila u šoku. Pitala sam ga zašto je zaključao vrata. On se počeo skidati. Skinuo je hlače', ispričala je 34-godišnja djelatnica Općine Popovac za Novu TV.

Ova majka dvoje djece tvrdi kako je još uvijek uznemirena zbog toga što se dogodilo u prostorijama Općine, i to četvrti dan otkako se zaposlila na tom radnom mjestu. 'On me je uhvatio za ruku desnu i povukao. Ja sam se uspjela nekako otrgnuti. Otključala sam vrata jer on nije imao vremena jer je držao hlače s drugom rukom. Ja sam pobjegla van iza pošte', opisala je.

Naglasila je da je odmah sa svojim suprugom otišla na policiju. Suprug je za Novu TV ispričao kako se na policiji pojavio i načelnik koji mu se izravno obratio. 'Rekao mi je da ima ženu i djecu. Pitao je kako mi to njemu možemo napraviti, on je nama puno pomogao, on je nama dao posao. Sve je to bila samo šala. Kao da su mu spale hlače: 'Zar ne vidiš da same spadaju?', rekao je suprug.

Nova TV je stupila u kontakt i s načelnikom koji je angažirao odvjetnika i odbacuje krivnju. Poručio je kako ne smije ništa govoriti zbog policijskih postupanja. Policija je na upit o slučaju poslala odgovor u formi tumačenja naputaka Europske unije kada je riječ o kaznenom djelu potencijalnog seksualnog uznemiravanja.

'Smatramo da objava osobnih podataka ne bi bila opravdana u skladu Općom uredbom o zaštiti podataka. Nismo u mogućnosti odgovoriti niti možemo govoriti o postupanju policije prema konkretnim osobama. Ova PU u svojim izvješćima za javnost ne iznosi događaje ovakvog tipa, odnosno ne objavljuju se kaznena djela iz domene seksualnih delikata, a sve zbog zaštite digniteta žrtve te moguće stigmatizacije okoline', stoji u odgovoru PU osječko-baranjske.

Tijekom liječničkog pregleda, utvrđeno je kako 34-godišnjakinja ima otisak desnoj nadlaktici, te da osjeća uznemirenost i simptome stresa.