ZAGREPČANKA OPTUŽUJE LIJEČNIKE

Na ulošku našla svoj pobačeni plod

29.12.2008 u 08:22

Bionic
Reading

Osjetila sam da nešto izlazi iz mene. Svukla sam se i na ulošku vidjela plod. Bilo je tako sićušno, imalo je nožice, rukice i tanani vratić, a na glavi su bile dvije crne točke - oči, ispričala je za Večernji list Zagrepčanka Kristina Šalković (22)

Ona optužuje liječnike Kliničke bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu da nisu učinili ništa kako bi, prije mjesec dana, spriječili pobačaj njezina 10 tjedana starog nerođenog djeteta. Kristina Šalković je, naime, došla u bolnicu zbog bolova i krvarenja. Rekli su joj da ima 'dvorogu' maternicu i da je s bebom sve uredu te je smjestili u bolnički krevet.

'Dva dana sam ležala i krvarila, a liječnici nisu učinili ništa. Sestrama sam išla na živce jer sam ih stalno molila da mi mijenjaju krvave plahte', ispričala je Kristina. Njezin plod je odumro i morala je na kiretažu. Sat vremena poslije, našla je plod na ulošku u zahodu.

'Nakon što sam shvatila da u rukama držim mrtvu bebu otrčala sam sestri i pitala je kako je to moguće nakon kiretaže. Ona me hladno udaljila iz sobe. Liječnik koji me pregledao prije otpusta nije mi htio reći ime liječnika koji je obavio kiretažu. Rekao mi je da pretjerujem i da nešto tako maleno ne može biti dijete', rekla je Kristina i dodala kako ni danas ne zna zašto je izgubila bebu ni tko joj je napravio kiretažu.