florida

Na ugroženu morsku kravu napisali 'Trump', pokrenuta istraga

  • Autor: Bi. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 12.01.2021 07:30
  • Objavljeno 12.01.2021 u 07:28
Donald Trump

Donald Trump

Izvor: EPA / Autor: MICHAEL REYNOLDS

Američka Služba za ribu i divlje životinje otvorila je istragu o uznemiravanju morske krave pronađene u rijeci na Floridi s natpisom "Trump" na leđima, potvrdila je agencija u ponedjeljak

Sjevernoamerička morska krava ugrožena je vrsta u SAD-u, a jedan primjerak s natpisom pronađen je u nedjelju na izvorištu rijeke Homosassa na zapadnoj obali Floride, oko 160 kilometara zapadno od Orlanda.

Lokalni mediji objavili su videosnimak sisavca pod vodom na kojemu je velikim slovima napisano "TRUMP" uz napomenu kako nije jasno kako su slova napisana, kao što nije jasno niti je li riječ o skretanju pozornosti na predsjednika Donalda Trumpa, stanovnika Floride.

Glasnogovornica Službe za ribu i divlje životinje rekla je kako izgleda da životinja nije ozbiljno ozlijeđena, no Centar za biološku raznolikost sa sjedištem u Tucsonu u Arizoni ponudio je nagradu od 5000 dolara za informacije koje bi dovele do osuđujuće presude u tom slučaju.

Morske krave su u SAD-u zaštićene Zakonom o ugroženim vrstama i Zakonom o zaštiti morskih sisavaca, a njihovo uznemiravanje  kažnjava se novčanom kaznom do 50.000 dolara  ili do jedne godine zatvora.

Toj vrsti prijeti izumiranje zbog udara čamaca, gubitka staništa, cvjetanja algi i bolesti. Danas ih je na Floridi preostalo svega  6300, dok ih je prije 30 godina bilo 1267.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!