krivotvorena dokumentacija

Na suđenju Mamićima svjedočili roditelji bivše supruge poreznika Pernara

06.03.2018 u 17:34

Bionic
Reading

U nastavku suđenja bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću i ostalima na osječkome Županijskom sudu u utorak je svjedočila Mirjana Atlagić, majka Tajane Pernar, bivše supruge prvookrivljenog poreznika Milana Pernara, koja je, među ostalim, rekla kako su ona i suprug Marko Atlagić uvijek financijski pomagali svojoj djeci te da će tako i dalje činiti

Zbog sumnje da su osječkome Županijskom sudu u tom postupku dostavili krivotvorenu dokumentaciju o iznamljivanju apartmana, osječko Općinsko državno odvjetništvo nedavno je otvorilo istraživanje protiv Tajane Pernar, njezina oca Marka Atlagića i još jedne osobe.

U iskazu svjedokinja Atlagić je navela kako je od svoje ušteđevine Tajani i Milanu Pernaru darovala oko 120 tisuća eura za izgradnju kuće u Zagrebu, a financijski im je pomogao i njezin suprug nakon što je u svojoj tvrtki dobio otpremninu od 100 tisuća kuna.

Rekla je da kao liječnica obiteljske medicine ima bruto dohodak od 450 tisuća kuna na godinu, da prihod ostvaruje i od iznajmljivanja poslovnog prostora u Zagrebu za 16 tisuća kuna na mjesec te da od apartmana u Vodicama na godinu zaradi oko šest tisuća eura, a s obzirom na to da joj se suprug bavi poljoprivredom, od vinogradarstva i maslinarstva na godinu zarađuju oko 100 tisuća kuna. S obzirom na to da tužiteljstvo sumnja da su, radi neistinitog prikazivanja porijekla imovine u tom postupku, na poticaj kćeri Tajane, njezin suprug i vodički poduzetnik Leon Zrnić sačinili neistinite ugovore o iznajmljivanju Atlagićevih apartmana tvrtki iz Vodica od 1997. do 2005. godine, svjedokinja je rekla kako su im gosti u tom razdoblju dolazili u apartmane preko agencije 'Lenox', a poslije i samostalno.

  • +7
Nastavak suđenja Mamićima u Osijeku, svjedočili roditelji bivše supruge poreznika Milana Pernara Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric

Kako je prije nekoliko godina bila među optuženim liječnicima u aferi 'Farmal', Atlagić tvrdi kako joj je odvjetnica savjetovala da nabavi sve dokumente koji potvrđuju njezino imovinsko stanje te kako su tada primijetili da im nedostaju ugovori s agencijom 'Lenox'. Dodala je da ne zna kako su se ti dokumenti izgubili te kako joj je suprug od agencije dobio kopije spomenutih ugovora.

Kad je riječ o popisu poljskih gostiju u apartmanima, koje tužiteljstvo također smatra spornim jer nema dokaza da su u to vrijeme boravili u Hrvatskoj, svjedokinja Atlagić rekla je kako ne zna je li svakog stranog turista policija evidentirala pri prijelazu granice.

Svjedok Marko Atlagić rekao je kako je prihode ostvarivao od plaće u tvrtki, iznajmljivanja dvaju apartmana u Vodicama, s prihodom od šest do sedam tisuća eura na godinu, čime se bave i danas, te stana u Zagrebu, ali i od prodaje vina te maslinova ulja sa svojeg OPG-a.

Suđenje se nastavlja 19. ožujka.