kolona sjećanja

Na snazi je zabrana okupljanja više od 50 ljudi. Na obljetnicama u Vukovaru znalo je biti i 50 tisuća, kako će izgledati ove godine?

29.10.2020 u 15:12

Bionic
Reading

Proteklih godina u Vukovaru je na obljetnicu njegova stradanja znalo biti i po 50 tisuća ljudi natisnutih jedni pored drugih u Koloni sjećanja. Kako će to izgledati ove godine, s obzirom na situaciju s koronavirusom i činjenicu da je na snazi zabrana okupljanja više od pedeset ljudi, još se ne zna

Naime, kako nam je odgovoreno iz nacionalnog Stožera civilne zaštite, razmatra se nekoliko scenarija.

'U kontaktu s organizatorom Kolone sjećanja i nadležnim Stožerom civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Prema informacijama koje imamo, još se raspravlja o nekoliko inačica obilježavanja.

Kad organizator pošalje prijedlog, moći ćemo pobliže analizirati i donositi odluke. Konačna odluka o načinu obilježavanja i održavanju Kolone sjećanja donijet će se i ovisno o cjelokupnoj epidemiološkoj situaciji i epidemiološkoj situaciji na području Vukovarsko-srijemske županije', stoji u odgovoru nacionalnog Stožera.

Bude li situacija s epidemiološkom situacijom kakva je danas, bit će zanimljivo vidjeti kako će se sve organizirati ili, u konačnici, eventualno spriječiti sve one koji će nastojati doći u Vukovar.