SUKOB FRAKCIJA

Na Predsjedništvu Zagorske stranke intervenirala policija

15.03.2016 u 15:43

Bionic
Reading

Unatoč rješenju Ministarstva uprave, prema kojem je legalni predsjednik Zagorske stranke Miljenko Jerneić, sukobi u toj stranci ne jenjavaju. Višemjesečni unutarstranački sukob kulminirao je incidentom prošlog petka na sjednici Predsjedništva Zagorske stranke, zbog kojeg je na kraju morala intervenirati i policija. Inače, na prošlom parlamentarnim izborima Zagorska stranka je bila dijelom koalicije Hrvatska raste

Naime, jedna od prvih točaka dnevnog reda bila je isključenje Nedjeljka Babića iz Zagorske stranke, koji je u studenom 2015. sazvao skupštinu ZS-a, na kojoj je zajedno s nezadovoljnicima izabrao novo rukovodstvo, a on je imenovan za predsjednika, javlja Zagorje.com.

Nakon toga je Babić podnio i zahtjev da u Registar političkih stranka bude upisan on kao osoba ovlaštena za predstavljanje i zastupanje stranke. No zahtjev mu je odbilo Ministarstvo uprave, a u rješenju koje je stiglo krajem veljače stoji kako je i dalje predsjednik ZS-a Miljenko Jerneić, koji sada Babića tuži za zloupotrebu i falsificiranje službenog žiga.

'Babić na Predsjedništvo stranke u petak nije došao sam, već s 11 članova svoje nove stranke - Hrvatske stranke svih kajkavaca, koja je nedavno osnovana. Htjeli su unijeti nemir. Rekao sam da Babić može ostati, a da ostali moraju otići. Kako nisu htjeli, pozvali smo policiju, nakon čega su otišli', ispričao je Jerneić te dodao da nije bilo fizičkog sukoba, već samo verbalnih prijetnji bivših ZS-ovaca, koji su Jerneiću, prema njegovim riječima, prijetili da će ga prijaviti DORH-u ili da će povući neke svoje veze.