REZULTAT ORAH-A I ŽIVOG ZIDA

'Na izbore ne možeš tek tako s neba pasti'

10.03.2015 u 09:16

Bionic
Reading

Jesu li izvanredni izbori u 17 gradova i općina bili potrebni? Treba li mijenjati Zakon o lokalnim izborima koji omogućuje rušenje gradonačelnika i vijeća jer nisu donijeli proračun? Jesu li ti izbori bili još jedan test uoči parlamentarnih te gdje su na njima nestali Živi zid i Orah? O tome su u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži Prvog' govorili Nenad Zakošek i Jasmina Popović

Nakon jasnog slabljenja Kukuriku koalicije - udio biračkog tijela lijevog bloka se stabilizirao, kazao je Zakošek. S druge strane HDZ i dalje napreduje, ali i jaki nezavisni pojedinci, dodao je. Zakošek smatra kako na lokalnoj razini dolazi vrijeme političara koji nisu izašli iz stranačkih inkubatora, ali će njihov uspjeh biti puno teži na nacionalnoj razini. Proračun se koristi kao mač nad 'glavom' gradonačelnika i time ga se ucjenjuje, kazala je Jasmina Popović.


Govoreći o lošim rezultatima Živog zida i ORaH-a kazala je kako na političku scenu 'ne možeš tek tako s neba pasti'. Zakošek je kazao kako se 'treći put' može profilirati 'umrežavanjem' na nacionalnoj razini, uz uvjet donošenja kvalitetnog nacinalnog programa.

Cijelu emisiju poslušajte ovdje