crne brojke

Na Floridi najveći dnevni skok broja novozaraženih za više od 15.000

12.07.2020 u 23:05

Bionic
Reading

Florida je u nedjelju zabilježila najveći dnevni porast broja slučajeva covida-19 za više od 15.000, dok Trumpova administracija nastavlja vršiti pritisak da se otvore škole a protivnici nošenja maski planiraju prosvjede u Michiganu i Missouriju.

Kada bi Florida bila zasebna država bila bi četvrta u svijetu po broju novih slučajeva zaraze novim koronavirusom u jednom danu, iza Sjedinjenih Država, Brazila i Indije, po analizi agencije Reuters.

Dnevni porast broja novozaraženih već je nadmašio najveći dnevni broj slučajeva u bilo kojoj europskoj zemlji na vrhuncu pandemije. Također je nadmašila rekord države New York od 12.847 novih slučajeva 10. travnja kada je bila žarište epidemije u SAD-u.

Posljednji porast događa se dan nakon što se u Orlandu ponovno otvorio Walt Disney World za ograničen broj posjetitelja koje je dočekao niz sigurnosnih mjera, uključujući nošenje maski i mjerenje temperature.

Protivnici nošenja maski su u nekoliko država, uključujući Floridu i Michigan, organizirali prosvjede protiv lokalnih mjera za suzbijanje zaraze tvrdeći da krše osobne slobode.

Zaraza novim koronavirusom raste u oko 40 saveznih američkih država, po Reutersovoj analizi broja slučajeva tijekom posljednja dva tjedna u usporedbi s prethodna dva.

Na razini cijele zemlje SAD je oborio je svjetski rekord bilježeći oko 60.000 novih slučajeva zaraze dnevno četiri dana za redom. Broj hospitalizacija i pozitivnih testova na koronavirus raste i u Arizoni, Kaliforniji, Floridi i Teksasu.