ZA PROMET ZATVOREN CENTAR GRADA

Na događanja povodom Europske prijestolnice kulture u Rijeci najbolje je krenuti pješice

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 01.02.2020 10:00
  • Objavljeno 01.02.2020 u 10:00
Rijeka 2020 - EPK

Rijeka 2020 - EPK

Izvor: Promo fotografije / Autor: Borko Vukosav

Rijeka u subotu postaje Europska prijestolnica kulture, a zbog većeg broja Riječana i gostiju koji se očekuju u središtu grada, u organizaciju događanja uključene su brojne javne službe – policija, vatrogasci, gradske prometne službe, javni gradski prijevoz i mnogi drugi.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, u subotu će u užem centru grada od 14 sati do nedjelje u 4 sata na snazi biti zabrana prometa za sva vozila osim za vozila interventnih službi, javlja Novi list.

Sav promet, uključujući i vozila javnog gradskog prijevoza, usmjerit će se sjevernim prometnim koridorom, odnosno ulicama Fiorella la Guardije, Pomerio i Žrtava fašizma.

U gradu su do nedjelje, 2. veljače zatvorena i parkirališta Putnička obala i Riva Boduli, a danas će za sve korisnike biti zatvorena i parkirališta Žabica (HŽ Žabica), parkiralište u Zanonovoj ulici, Splitskoj ulici, Zadarskoj ulici, Ulici Riva, parkirališta u Verdijevoj, Zagrebačkoj, Demetrovoj, Wenzelovoj, Senjsko pristanište, Ulici Ivana Zajca i na Grobničkoj rivi.

Za parkiranje se zatvara i garaža Zagrad B za potrebe većeg broja gostiju iz Vlade, veleposlanstava i konzulata te zbog Konferencije ministara kulture JI Europe.

U vrijeme zabrane prometa taksi vozila neće biti u mogućnosti pristupiti taksii stajalištu na Jelačićevom trgu, taksi stajalištu na Putničkom terminalu i taksi stajalištu na Žabici. Privremeno zamjensko stajalište za taksi vozila bit će u južnom traku Ulice Ivana Pavla II., nasuprot garaže Zagrad.

Iz Grada Rijeke pozivaju, također, posjetitelje koji u Rijeku dolaze iz drugih gradova, da u Rijeku krenu što ranije kako bi izbjegli gužve te mogli prisustvovati brojnim zanimljivim programima koji će se tijekom cijeloga dana održavati na riječkim trgovima, Korzu i u brojnim ugostiteljskim objektima. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!