velika gužva

Na Braču nestalo listića, problem brzo riješen: 'Pojavio se izuzetno velik broj birača s potvrdama za glasovanje izvan mjesta prebivališta'

  • Bi. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 05.07.2020 19:26
  • Objavljeno 05.07.2020 u 16:23
Bionic
Reading

Glasnogovornik i član Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski izvijestio je u nedjelju da se na Braču nakratko pojavio problem s nedostatkom glasačkih listića, ali je brzo riješen jer je Izborno povjerenstvo poslalo još listića. Objasnio je kako je do problema na otoku Braču došlo jer se pojavio 'izuzetno velik' broj birača s potvrdama za glasovanje na parlamentarnim izborima izvan mjesta prebivališta

'To su potvrde s kojima se birači mogu pojaviti na bilo kojem posebnom biračkom mjestu koje ima glasačke listiće za sve izborne jedinice i ne možete unaprijed predvidjeti na kojem će se biračkom mjestu pojaviti', naveo je Hojski.

Izborno povjerenstvo 10. izborne jedinice, kojoj pripada Brač, riješilo je taj problem i poslalo nove glasačke listiće, a nakon 'malog zastoja' glasovanje se nastavilo, naglasio je.

  • +63
Otvorena birališta u Republici Hrvatskoj za parlamentarne izbore Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

'Evo, ovaj je put bila velika gužva na Braču i potrošeni su svi listići za ostale izborne jedinice, osim 10., koja je matična', rekao je.

Poručio je kako će, unatoč tome, svi hrvatski birači moći ispuniti svoju dužnost.

Ukoliko zbog toga svi tamošnji birači ne budu glasovali do večeras u 19 sati, kada se zatvaraju birališta, bit će u krugu biračkog mjesta i glasovanje će se produžiti dok ne obave svoju građansku dužnost, istaknuo je glasnogovornik i član DIP-a Hojski.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal