NJEMAČKA PRVA MINISTRICA MUSLIMANKA

Muslimanska skupina podržava križeve u školama

27.04.2010 u 15:04

Bionic
Reading

Skupina njemačkih muslimana uključila se u utorak u raspravu u Njemačkoj o križevima, izjavivši da je za njih u redu to da križevi vise u razredima jer se vjera ne bi smjela povući iz javne sfere

Središnje vijeće muslimana koji podupiru pravo vjernica da pokažu svoju vjeru nošenjem marama na glavi oglasilo se u vrijeme bure zbog stajališta muslimanke koja će u utorak poslijepodne prisegnuti za ministricu socijalne skrbi Donje Saske.

'Vjera treba biti vidljiva na javnom mjestu. To se odnosi na sve vjere', rekao je predsjednik Vijeća Ayyub Axel Koehler za agenciju dpa.

Aygul Ozkan, odvjetnica čiji je otac emigrirao u Njemačku iz Turske prije njezina rođenja, prva je muslimanka koja će ući u njemačku vladu. Njemačka ima saveznu i 16 državnih vlada.

Ozkan je izazvala buru zbog intervjua koji je dala, a u kojem je rekla da križ ne bi smio visjeti na zidovima javnih škola niti bi učenice ili učiteljice trebale nositi marame u školi.

Potom se u ponedjeljak ispričala i rekla je da je prihvatila politiku svoje stranke CDU na čijem je čelu kancelarka Angela Merkel.