PRIJAVA ZA NADRILIJEČNIŠTVO

Muškarac u Ludbregu pretvarao se da je zubar; ženi je napravio implantate, no oštetio joj je i zube i zubno meso

25.06.2020 u 10:51

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 45-godišnjakinje za kazneno djelo nadriliječništva

Prema prijavi, navedena je od 12. do 18. lipnja dolazila u jednu stomatološku ordinaciju, u kojoj je s muškarcem za kojeg je mislila da je vlasnik ordinacije dogovorila izradu zubnih implantata za iznos od više tisuća kuna. Prema postignutom dogovoru, isti joj je izradio implantate, a koji joj nakon ugradnje prema izgledu i namjeni uopće nisu odgovarali. Oštećena je, nezadovoljna pruženom uslugom, ponovno došla u ordinaciju te joj je spomenuti vratio novac.

Naknadno je u razgovoru sa stvarnim vlasnikom ordinacije utvrdila da je član njegove obitelji, bez njegovog znanja i odobrenja, samovoljno otvorio ordinaciju i radio s pacijentima, a za koje poslove nema završen potreban fakultet. Oštećena je žena obavila pregled u stomatološkoj poliklinici radi utvrđivanja stvarnog zdravstvenog stanja te je utvrđeno da je uslijed nestručnog obavljanja posla došlo do ozbiljnih povreda zubi i zubnog mesa te bi je prema predračunu iste poliklinike izrada novih implantata koštala oko 19.000 kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti i počinitelja ovog kaznenog djela.