PUCNJAVA U SAMOBORU

Muškarac koji je 'zabunom' pucao na HDZ-ovce imao još oružja

17.05.2013 u 16:56

Bionic
Reading

Muškarac koji je jučer zapucao iz pištolja na trojicu članova Mladeži HDZ-a dok su ljepili predizborne plakate jer je mislio da su lopovi, u kući je ilegalno čuvao i drugo naoružanje.

Dok su članovi HDZ-ove mladeži lijepili predizborne plakate pored Samobora, osumnjičeni 69-godišnjak je zbog buke koja je dopirala izvana pomislio da mu netko provaljuje u kuću, izvijestila je zagrebačka policija.

Iz noćnog ormarića potom je uzeo pištolj "crvena zastava" i s prozora ispalio hitac u zrak, a zatim nekoliko u smjeru između stupa na koji su mladići lijepili plakat i automobila citroen C4 u koji su u međuvremenu ušli.

Najmanje jedno zrno pritom je pogodilo betonski stup, čime je osumnjičeni, utvrdila je policija, u opasnost doveo živote mladića, koji srećom nisu ozlijeđeni u pucnjavi.

Policija je sa sudskim nalogom došla pretražiti njegovu kuću u Konšćici iz koje je jučer nešto iza ponoći zapucao na mladiće, a on joj je predao ručno izrađeni pištolj, plinski revolver i 130-ak komada streljiva.

Iako je još jučer bilo poznato da policija taj incident ne povezuje s politikom, predsjednik samoborskog HDZ-a Tomislav Masten uvjeren je da je incident posljedica prežestoke kampanje za lokalne izbore.