'FILMSKA POTJERA'

Muškarac koji je divljao po Kaštelima te bježao policiji već od ranije ima preko 100 kaznenih i prekršajnih prijava; sada ih je dobio još

24.07.2020 u 11:36

Bionic
Reading

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje protiv muškarca koji je sredinom tjedna u Kaštelima i okolici bježao policiji te pritom pokušao ubiti policajca

Splitska policija javlja, vezano uz postupanje policije u Kaštelima 22. srpnja, da su policijski službenici Policijske postaje Kaštela dovršili kriminalističko istraživanje nad 32-godišnajkom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teško ubojstvo u pokušaju, krivotvorenje isprave i dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela, 32-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku.

24sata javlja da spomenuti muškarac iza sebe ima preko 100 kaznenih i prekršajnih prijava.

Da podsjetimo, u srijedu 22. srpnja 2020. godine oko 20 sati na području Kaštela policijski službenici Interventne jedinice policije pokušali su koristeći zvučne i svjetlosne signale zaustaviti osobno vozilo zbog sumnje da istim upravlja muškarac za kojim je raspisana potraga. Vozač je, kada je uočio policiju, povećao brzinu i tijekom vožnje stalno mijenjao prometni trak ne dozvoljavajući da ga se sustigne te je, bježeći od policije, u jednom trenutku naglo skrenuo u usku ulicu Put svete Marte, gdje nije mogao proći jer je iz suprotnog smjera dolazilo drugo osobno vozilo.

Policijski službenici izašli su iz službenog vozila i izdali zapovijed da osobe izađu iz vozila, na koju zapovijed se vozač oglušio te je naglo povećao brzinu vozila. Udario je u osobno vozilo ispred sebe pokušavajući ga izgurati s ceste, u čemu nije uspio. Nakon toga naglo vozilom kreće unatrag te usmjerava prednji dio vozila na policijskog službenika koji se nalazio pored vozila te kreće vozilom prema policajcu, zbog čega policajac iz službenog oružja puca u gume osobnog vozila. Vozač opet pokušava bježati i slijeće u obližnji maslinik.

Uhićen je uz uporabu sredstava prisile i doveden u službene prostorije, a odbio je liječničku pomoć. Suvozač koji je nakon slijetanja pobjegao iz vozila pronađen je i uhićen tijekom večeri te je doveden u službene prostorije. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja obavljen je očevid.