u izradi...

Murganić: Obiteljski zakon u svibnju na javnom savjetovanju

26.04.2018 u 10:01

Bionic
Reading

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić izjavila je u četvrtak da će novi Obiteljski zakon biti u svibnju upućen na javno savjetovanje

Obiteljski zakon je u izradi, obećali smo da će biti upućen na javno savjetovanje u svibnju, rekla je Murganić novinarima uoči Vladine sjednice.

Za Zakon o socijalnoj skrbi rekla je da će ga se raditi ciljajući na skupine izložene povećanom riziku od siromaštva, poput djece, starijih ljudi i osoba s invaliditetom.

Cilj im je, kazala je, da socijalne naknade budu dostupne svim građanima ali i socijalne usluge. Nije isto biti siromašna starija osoba u velikim gradovima gdje su socijalni programi takvi da su to dodatna sredstva u odnosu na ono što daje država osobama lošijeg socijalnog stanja ili, što je teže, u ruralnim sredinama jer nisu dostupni različiti oblici usluga, poput pomoći u kući ili pomoći starijim osobama u opskrbi ogrjevom.

>>> Milijarda kuna za demografsku obnovu: obnova vrtića, dječji doplatak po novome...

Po riječima ministrice, na savjetovanju su trenutno izmjene Zakona o dječjem doplatku sa ciljem da se poveća broj djece i obitelji koje bi imale pravo na dječji doplatak, ali i pronatalitetni dodatak, a nastavljaju s mjerama koje su već donijeli, poput rodiljnih i roditeljskih naknada i subvencioniranja kredita.

  • +29
Nada Murganić Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX