SLUČAJ BULJUBAŠIĆ

Mravak negira krivnju

29.10.2009 u 10:47

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Ivan Mravak iznio je danas obranu pred istražnom sutkinjom zagrebačkoga Županijskog suda i negirao da je s još četvoricom osumnjičenika oštetio to javno poduzeće za gotovo 700.000 kuna te da je Radi Buljubašiću omogućio da četiri godine ne radi, a prima plaću i da mu je po povlaštenoj cijeni prodao stan

Mravak (55) i još trojica osumnjičenika danas su se pojavili pred istražnom sutkinjom Jadrankom Mandušić kako bi se očitovali o sumnjama zagrebačkoga Županijskog državnog odvjetništva, koje ih u slučaju Buljubašić tereti za zloporabu položaja i ovlasti. Kako se doznaje od branitelja, osim Mravka, sumnje državnog odvjetništva negira i Aleksandar Bernik (42), a Željko Dorčić (52) i Antun Crnić (67) branili su se šutnjom. Peti osumnjičenik Mladen Beljo (50) bit će ispitan u studenome, nakon čega istražna sutkinja mora odlučiti hoće li protiv Mravka i ostalih pokrenuti istragu.

Sva petorica brane se sa slobode.

Osim pokretanja istrage, Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je i da se do završetka kaznenog postupka 'zamrzne' Buljubašićeva imovina, to jest da se zabrani otuđenje i opterećenje stana i garaže koje su mu HEP-ovci prodali po povlaštenoj cijeni. Povratnik iz Australije, 62-godišnji Rade Buljubašić bivši je član HDZ-a koji je sredinom kolovoza ove godine, nakon što su mediji otkrili da prima plaću kao zaposlenik HEP-a, a zapravo radi u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, isključen iz te stranke. To je i on sam potvrdio novinarima.