opet problemi u splitu

Mostovci Puljka optužuju da im iza leđa surađuje s HDZ-om: 'Vice Mihanović je postao gradonačelnikov žetončić'

15.10.2021 u 14:59

Bionic
Reading

Vijećnik Mosta u splitskome Gradskom vijeću Josip Markotić prozvao je u petak gradonačelnika Ivicu Puljka da surađuje s HDZ-om "iza leđa" Mostu, koji je dio vladajuće većine i podupire Puljka, a za HDZ-ova vijećnika Vicu Mihanovića ustvrdio je da je postao gradonačelnikov "žetončić".

"Dok se naši prijedlozi ignoriraju i tjednima nam se ne odgovara na detaljno obrazložene inicijative koje bi podigle kvalitetu života građana, gradonačelnik u suradnji s HDZ-om nama iza leđa 'po hitnom postupku' donosi netransparentne odluke stavljajući nas pred gotov čin", istaknuo je Markotić na svojoj Facebook stranici.

Po njegovim riječima, da je gradonačelnik Puljak u prikrivenoj koaliciji s HDZ-om, potvrđuje i činjenica da je iza leđa Mostu i bez suglasnosti Mostovih vijećnika uvrstio u dnevni red iduće sjednice Gradskog vijeća (najavljena za 21. listopada) točku o Košarkaškom klubu Split "osiguravši s HDZ-ovcima potrebne ruke za izglasavanje".

"S obzirom na to da gradonačelniku očito više odgovaraju zakulisne igre s HDZ-om nego transparentna i iskrena suradnja s nama na korist svih građana, mi u takvim igrama nećemo sudjelovati", poručio je Markotić.

Taj vijećnik Mosta smatra da je predsjednik splitskoga HDZ-a i vijećnik Vice Mihanović postao "žetončić" gradonačelnika Puljka.

Most u Gradskom vijeću ima troje vijećnika.