bivši kandidat za gradonačelnika

Nastavlja se teško stanje u splitskom SDP-u: Ante Franić više nije član stranke

01.10.2021 u 12:57

Bionic
Reading

Predsjednik splitskoga SDP-a Goran Kotur objavio je u petak da se s Antom Franićem, koji je bio SDP-ov kandidat za gradonačelnika, složio kako je najbolje da Franić svoj put nastavi samostalno i da više ne bude u klubu vijećnika te stranke.

"Jutros sam razgovarao s kolegom Antom Franićem te smo se usuglasili kako je najbolje da on nastavi svoj politički put izvan Kluba SDP-a. Kolega Franić nije mogao prihvatiti suradnju s gradonačelnikom Puljkom i nastavlja svoj put samostalno", objavio je Kotur.

S obzirom na to da je Ante Franić bio njegov prijedlog za kandidata za gradonačelnika i prvog na listi SDP-a, Kotur je istaknuo da preuzima političku odgovornost te se neće kandidirati za novi mandat predsjednika SDP-a u Splitu.

"S Antom Franićem sam želio postići novu energiju u splitskom SDP-u jer je riječ o mladom i uspješnom poslovnom čovjeku iz realnog sektora, a ova situacija je najbolja kako za njega, tako i za SDP", poručio je predsjednik splitskoga SDP-a Goran Kotur.

Vijećnik SDP-a u splitskom Gradskom vijeću Ante Franić, koji je bio dio vladajuće većine od 18 vijećnika, izvijestio je uoči sjednice splitskog Gradskog vijeća 23. rujna kako gradonačelnik Ivica Puljak iz stranke Centar nema njegovu potporu te procijenio da su "po svemu sudeći novi izbori su jedino rješenje".

"Ivica Puljak nije promjena kojoj su se građani Splita nadali, nije gradonačelnik koji može pokrenuti Grad i kao takav nema moju podršku u Gradskom vijeću. Od najavljenog 'centra svita' obitelj Puljak postala je 'centar Splita'," napisao je Franić na svojoj Facebook stranici ocijenivši da u prvih 100 dana nove vlasti "nismo vidjeli nikakav pozitivan pomak nego su tih 100 dana obilježili "populizam, laži, netransparentnost i politički revanšizam".