PULJKOVA PRESICA

Splitski gradonačelnik o 'montiranim snimkama' i vijećniku Franiću: Žetončića je uvijek bilo

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 01.10.2021 18:49
  • Objavljeno 01.10.2021 u 18:49
Bojan Ivošević i Ivica Puljak

Bojan Ivošević i Ivica Puljak

Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u petak je komentirajući izlazak vijećnika Ante Franića iz SDP-a, a time i iz gradske većine, rekao da je žetončića uvijek bilo

Na konferenciji za medije novinare je zanimao gradonačelnikov komentar o gradskom vijećniku Anti Franiću, koji je iz SDP- a otišao jer je bio nezadovoljan suradnjom njegove stranke s Ivicom Puljkom.

Gradonačelnik Puljak je rekao da je žetončića uvijek bilo. A na pitanje ima li sad većinu u Gradskom vijeću vijeću, odgovorio kako se nada da će biti razumijevanja i "da će im se u uvođenju reda u gradu pridružiti svi partneri."

Odbio je danas na konferenciji za medije komentirati audio snimke koje su prošlih dana objavljene u medijima tvrdeći da se radi o montiranim snimkama. Istaknuo je da su posvećeni projektima, da neće komentirati montirane snimke, niti ulaziti u političke igre i politikanstva onih koji su javni novac željeli uzeti za sebe, jer se njima sigurno čišćenje grada neće svidjeti.

Govoreći o javnim natječajima i transparentnosti rekao je da će sve što rade biti transparentno i preko javnih natječaja, što su i napravili.

Za članove nadzornih odbora tvrtki u vlasništvu grada Splita su prvi put u Hrvatskoj raspisani javni pozivi, kao i za članove upravnih vijeća, školskih odbora, za davanje u zakupa poslovnih prostora, za najam socijalnih stanova, rekao je Puljak.

"Objavili smo i natječaj za studente, za stipendije učenika i prvi put raspisali javne natječaje za direktore, imenovali članove upravnih vijeća i obavili razgovor sa imenovanima. Želja nam je da budu efikasni i racionalni, te se za zapošljavanja trebaju objavljivati natječaji", rekao je gradonačelnik Puljak.

Dodao je da pripremaju i arhitektonske natječaje za tri vrtića u gradu, te zaključio kako brane javni interes i javni novac.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!