osipanje

Most ostao bez još jednog igrača kojeg nećemo vidjeti u idućem sazivu Sabora

21.05.2020 u 11:08

Bionic
Reading

Robert Podolnjak, profesor s Pravnog fakulteta, koji je u netom raspuštenom sazivu Sabora branio boje Mosta, pridružio se poduljoj listi političara koje sigurno nećemo vidjeti u idućem sazivu

Podolnjak je na svom Facebook profilu objavio kako se vraća na fakultet i da se ne namjerava ponovno kandidirati za zastupnika.

'To sam svojim kolegama na katedri i u Saboru najavio prije više mjeseci. Želim raditi na znanstvenom napredovanju i do kraja godine dovršiti jednu znanstvenu monografiju', napisao je Podolnjak u poduljem statusu. Osvrnuo se i na sam Sabor koji je, kako je naveo, postao institucija u koju građani više nemaju povjerenja, zbog političkih trgovina, sramnih prevara, ekscesa i sukoba.

'Pokušao sam, s grupom časnih ljudi, nešto promijeniti, ali to je nemoguće u postojećoj konstelaciji. Danas u Hrvatskoj to je nemoguće skupini od 15 ili 20 zastupnika koji traže reforme, to je nemoguće čak i kada ih traži 400.000 građana. Bojim se da ćemo doživjeti daljnju demokratsku degradaciju, a građani će imati sve manje povjerenja u institucije države. Mnogi zbog toga odlaze iz Hrvatske. Na svakim izborima za Hrvatski sabor glasuje sve manje građana, što čini upitnim legitimnost izabranih zastupnika', napisao je Podolnjak i izrazio sumnju da će se išta promijeniti u budućnosti.

Most je tako ostao i bez još jednog 'igrača'. Prije Podolnjaka, umirovljenje ili odlazak iz Mosta su objavili: Ivana Ninčević Lesandrić, Slaven Dobrović, Ines Strenja, Ružica Vukovac i Vlado Marić.