oštre strelice

Most još nema dovoljno potpisa za opoziv ministara

18.03.2022 u 14:26

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Nikola Grmoja (Most) otkrio je u petak kako Most još uvijek nema dovoljan broj potpisa za prijedlog opoziva potpredsjednika i dvojice ministara aktualne Vlade

„Nadam se da ćemo, ako ne danas onda u ponedjeljak, imati dovoljan broj potpisa da bi inicirali raspravu o toj temi“, izjavio je Grmoja u saborskoj raspravi o državnim potporama dodijeljenim u 2020. iz koje je, još jednom, poslao oštre strelice na adresu SDP-a i Možemo.

„Imamo 22, 23 potpisa“, odgovorio je na Hinin upit zastupnik Mosta, koji za opoziv potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića te ministara Josipa Aladrovića i Tomislava Ćorića mora skupiti 31 potpis.

Grmoja vjeruje da bi do potrebnog broja mogao doći uz pomoć Socijaldemokrata, o čemu bi se više trebalo znati idućeg tjedna.

Zbog odluke "progresivne oporbe" da Mostu uskrati potpise Grmoja je prije nekoliko dana oštro kritizirao SDP i Možemo, pitajući se zašto ne žele nanijeti veću štetu Vladi.

Danas je pak konstatirao kako je rasprava o državnim potporama pokazala koji su „pravi oporbeni klubovi“ - Domovinski pokret, Most i Socijaldemokrati.

Plenković nadigrao dio oporbe

„SDP-a i Možemo nema u raspravi, vidim da je Ivana Kekin, nakon prozivke Marije Selak Raspudić, trčala prijaviti Sandru Benčić da završno nešto kaže“, rekao je Grmoja koji drži da je rasprava o državnim potporama bila prilika da se vladajuće podsjeti na koji način su dijelili novac, „po babi i stričevima", bez kriterija.

„Progresivna oporba je zaspala na ovoj temi“, kaže Marija Selak Raspudić koja je čestitala premijeru Plenkoviću što je današnji sastanak sa oporbom zakazao u vrijeme rasprave o potporama.

„Nadigrao je dio oporbe koja nema pravo na taj naziv jer nije bila budna u ključnim temama i trenutcima“, kazala je zastupnica i prozvala "progresivnu oporbu" da se počela ponašati kao vlast jer je odlučila preskočiti rasprave o državnim potporama koje bi mogle biti inkriminirajuće za aktualne ministre i potpredsjednika Vlade.

Grmoja se slaže da je premijer nadigrao dio opozicije, no drži da nije uspio maknuti fokus s problema u kojima se nalazi njegova Vlada, a posebice potpredsjednik Milošević te ministri Aladrović i Ćorić.