rat u ukrajini

Moskva prijeti 'najoštrijim odgovorom' na napad dronovima, oglasio se i Putin

30.05.2023 u 15:54

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu za terorizam i ustvrdio da je Kijev izabrao put zastrašivanja ruskih građana.

Putin je rekao da je napad dronovima na Moskvu ranije u utorak bio usmjeren na 'civilne ciljeve' i da će protuzračna obrana glavnog grada biti pojačana. Rekao je da su radili zadovoljavajuće, ali "imalo se na čemu raditi".

Putin, koji je naredio invaziju na Ukrajinu u veljači prošle godine, također je zaprijetio odmazdom, rekavši da bi stanovnici Ukrajine trebali shvatiti da vodstvo njihove zemlje tjera Rusiju na odgovor, prenosi Tass.

Rekao je da nije Rusija pokrenula rat, te je ponovno za sve okrivio širenje NATO-a.

Naveo je da je natjecanje između Ruske Federacije i Ukrajine nakon raspada Sovjetskog Saveza bilo neizbježno, ali se pretpostavljalo da će ići civiliziranim putem.

No, ustvrdio je da su Ukrajinu tada kontrolirali ljudi koji su na sugestiju Zapada krenuli putem stvaranja antiruskog raspoloženja. Rusiju su, dodao je, prevarili obećavši da neće širiti NATO na istok, da bi zatim i Ukrajini, obećali članstvo u NATO-u.

  • +3
Napad dronovima u Moskvi Izvor: Profimedia / Autor: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Moskva je zaprijetila da bi mogla poduzeti "najoštrije moguće mjere" kao odgovor na današnji napad dronovima na glavni grad Rusije. U priopćenju je rusko ministarstvo vanjskih poslova poručilo da zadržava pravo poduzimanja najoštrijih mjera.

'Uvjeravanja dužnosnika NATO-a da kijevski režim neće izvoditi udare duboko u ruski teritorij pokazala su se potpuno licemjernim', navodi se.

'Rusija zadržava pravo poduzimanja najoštrijih mogućih mjera kao odgovor na terorističke napade kijevskog režima.'