STRAH U MALOM MISTU

Morska kornjača izgrizla je najmanje 15 ljudi: 'Skužili smo koga najviše napada!'

23.08.2023 u 17:21

Bionic
Reading

Slatine, jedino splitsko otočko mjesto, totalno je pod dojmom: morska kornjača, pretpostavlja se glavata želva, koja je u manje od dva mjeseca izgrizla petnaestak kupača, top je tema svih razgovora, piše Slobodna Dalmacija u reportaži s Čiova kod Trogira

Domaći se ne udaljavaju od obale, sve se rugaju strahu onih drugih, ma nitko ne ide dublje od par metara. Čiovske plaže krcate su turistima, a izgleda da nervozna slatinska kornjača voli baš 'furešta' bedra: gotovo svi napadnuti bili su turisti, piše Slobodna Dalmacija.

Napadala je po plažama u Garmi, Livelima, Staracima, a jednom i u čiovskoj Kavi, dva kilomera od Slatina. Ponekad samo udari kupača onom glavinom, a najdraže joj je kljunom gricnuti u debelo meso.

'Ne znam kako to nekome može bit smiješno. Našu gošću ugrizla je za bedro i to dan nakon što je doputovala. Praktički u plićaku, pet metara od obale. Kako je starija osoba i ima kronične bolesti, mora primati antibiotike. A strah ne treba ni spominjati. Nekidan je također napala jednu žensku osobu, krikovi su se čuli do naše kuće koja je pedeset metara od plaže', ispričala je za Slobodnu Lovorka Radun, čiju je gošću iz Slovenije kornjača ugrizla prošlog tjedna.

Cijelu reportažu možete pročitati ovdje.