MJERENJE KAKVOĆE NA PLAŽAMA

More nam je savršeno čisto

  • Autor: M. O.
  • Zadnja izmjena 24.05.2011 17:09
  • Objavljeno 24.05.2011 u 15:51
turisti kupanje plaža

turisti kupanje plaža

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Niksa Stipanicev

Jadransko more izvrsne je kakvoće, pokazali su prvi ovogodišnji rezultati mjerenja kakvoće mora na plažama hrvatskog Jadrana koje je objavilo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

Rezultati ispitivanja, koje je provedeno na 914 lokacija duž cijelog obalnog pojasa između 16. i 20. svibnja, pokazali su kako su tek tri plaže ocijenjene zadovoljavajućom, odnosno njih samo četiri dobrom ocjenom, a preostale su dobile ocjenu – izvrsno.

Dobru ocjenu dobila je voda na plažama Punta Verudela kod Pule, Puntica u Funtani te kupališta u Ičićima i plaža Ika na opatijskom području. Zadovoljavajućom se pokazala voda u kampu Kaštel Gomilica te u Kuparima i Mlinima na dubrovačkom području.

Ispitivanje kakvoće mora za kupanje u sezoni 2011. provodit će se prema programu ispitivanja duž cijelog obalnog pojasa u svih sedam priobalnih županija, i to 10 puta tijekom sezone, odnosno svakih 15 dana do kraja rujna. Podaci kakvoće mora za kupanje mogu se pratiti na pregledniku Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva: www.mzopu.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi