DRUGA STRANA MEDALJE

MOL pokrenuo stranicu o INA -i sa svojom istinom

14.04.2014 u 17:23

Bionic
Reading

Mađarski MOL je danas pokrenuo internetsku stranicu o svojim ulaganjima u Inu, ali i konfliktima i kontroverzama vezanima uz svoj angažman u hrvatskoj energetskoj kompaniji

U MOL-ovu priopćenju o pokretanju nove web stranice prenosi se izjava potpredsjednika za korporativne komunikacije MOL Grupe Dominica Kofnera koji vjeruje da će pokretanja web stranice biti od koristi za objašnjavanje delikatne i kompleksne situacije oko Ine i objasniti oko čega se "zapravo vodi spor."

MOL podsjeća da je u listopadu 2008. godine postao najveći Inin dioničar, a potom stekao ključna upravljačka prava. Tvrdi da od 2009. godine u Hrvatskoj posluje u otežanim uvjetima, kako zbog gospodarske krize u cijeloj regiji, tako i zbog, kako se navodi, nepovoljne investicijske klime i regulatornog okružja koje je nepredvidivo.

Na samoj stranici, na adresi http://www.molincroatia.com, daje se pregled MOL-ovih investicija u Inu, te pogled te kompanije na njen doprinos Ini i Hrvatskoj. Posjetitelji se mogu upoznati i sa sustavom korporacijskog upravljanja u Ini, tijekom pregovora i raznim dokumentima. Među tim dokumentima su Glavni ugovor o plinskom poslovanju, Prva dopuna tog ugovora te AZTN-ovo dopuštenje za koncentraciju MOL-a i Ine. Tu su i godišnji Inini poslovni izvještaji te Zakon o privatizaciji Ine.

Na stranici se prenose i priopćenja MOL-a vezana uz Inu, pa tako i priopćenje, s nadnevkom 8. travnja, u kojem se kaže kako MOL nije primio nikakve službene informacije ili naznake u vezi pristupa ili promjene sastava pregovaračkog tima hrvatske Vlade.

"Ipak, želimo naglasiti da smo u više navrata istaknuli potrebu ubrzavanja pregovaračkog procesa kako bi se postigao sporazum koji može dovesti do stvaranja vrijednosti za Inu i učiniti je još stabilnijom i konkurentnijom. Stoga bismo pozdravili svaku inicijativu hrvatske Vlade koja može pridonijeti ostvarenju tih ciljeva", kažu u MOL-u.