SAŠA BROZ:

'Moj djed nije bio materijalist kao današnji političari'

22.09.2014 u 15:37

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji 'Damin gambit' Elizabete Gojan, kazališna redateljica Saša Broz pričala je o svom djedu Josipu Brozu Titu. Ustvrdila je da on nije bio materijalist kao današnji političari

'Mislim da javnost jako dobro zna da je moj djed vodio potpuno drugačiji život u odnosu na današnje političare. On je imao stav da materijalno nije toliko bitno. Uvijek je tražio od mojih roditelja da nas odgajaju uz stav da su školovanje i rad s rukama ono što ti može donijeti bitno u životu. Ne radi se tu o materijalnom bogatstvu u kojem bih ja sad mogla uživati. Sve što imam stekla sam sama', rekla je Broz, dodajući kako je od djeda naslijedila nekoliko sitnica koje su joj intimno važne.

Kao dijete uvijek je ljetovala na Brijunima, ali sa svojim roditeljima bila je smještena odvojeno od Tita.

'Viđali smo ga ovisno o njegovim obavezama. U našoj brojnoj obitelji svatko ga je htio nešto pitati, komunicirati s njim, a on je imao vrlo izrežiran život pun obaveza. Zbog toga je imao potrebu biti sam. Sjećam se kako se volio izvlačiti s nekih druženja i sjesti sam na terasu, zapaliti cigaru i gledati u more u potpunoj tišini. Uz njega sam se naučila smiriti i shvatila sam da postoje trenuci kad možeš osjetiti tišinu na drugi način', prisjetila se Broz.