GRUPA ANONYMOUS

MMF ustanovio koje su računalne podatke hakeri kopirali

24.06.2011 u 08:15

Bionic
Reading

Dužnosnici MMF-a u četvrtak su izvijestili da su otkrili koje su računalne podatke kopirali hakeri u travanjskom cyber napadu te da nema dokaza da su informacije iz elektronskih poruka ili iz financijskih sustava Fonda ugrožene

'Uspjeli smo otkriti koji su računalni podaci kopirani te procjenjujemo važnost spomenutih podataka', rekao je glasnogovornik MMF-a David Hawley na redovitoj konferenciji za novinare održanoj u četvrtak. 'Dakle, nemamo dokaze prema koja su informacije sadržane u našoj elektronskoj pošti, u našim financijskim sustavima ili u sustavu za upravljanje dokumentima ugroženi', objasnio je Hawley.

Međunarodni monetarni fond našao se u travnju na udaru hakerskog napada na računalne sustave. Agencija je tada privremeno obustavila mrežnu povezanost sa Svjetskom bankom. Hakeri su u travnju privremeno blokirali službene stranice MMF-a, osvećujući se na taj način za uhićenje triju osoba koje se sumnjičilo da su aktivisti međunarodne grupe hakera Anonymous. Grupa Anonymous preuzela je odgovornost za hakerski napad.